Vad för fönster bör du byta till?

Om du står inför att göra ett fönsterbyte och ska byta ut alla dina fönster i hela huset så finns det en del saker att tänka på! Du bör bland annat fundera på vad för material och utgförande de ska vara i. Ett alternativ kan vara att byta till pvc fönster, läs mer här om sådana. 

Du bör även se till att välja med låga U-värden. Ju lägre U-värde desto bättre isolering, men också större risk för kondens på utsidan av fönstret under vissa perioder av året.

Bra saker att tänka på

När du ska byta fönster så är det inte bara material, utförande och U-värden du bör tänka på, utan även annat. Bland annat kan det vara bra att kolla på tillbehören, eller extraval som kan behöva göras. Sätt dig och gör en kravlista på vad du vill dina fönster ska ha så att du kan jämföra det mot de fönster som leverantören har. 

Du bör även fundera på om du ska byta dina fönster på egen hand eller om det känns bäst att anlita ett proffs som kan ta hand om det!

Traditionella fönster eller moderna fönster?

Olika fönster passar på olika hus. Det hela handlar om vad för hus du har. Du kanske har en sekelskiftsvilla? Då bör du satsa på lite mer traditionella fönster. Men har du ett funkishus, så kan det passa bra med lite mer moderna fönster. Som tur är så finns det idag ett brett utbud av fönster som passar de allra flesta hus!

28 Feb 2022

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: