Vad är egentligen en giggare?

Redan för flera år sedan började det talas om att vara en giggare, eller att ta gigjobb. Det har idag kommit att bli vanligt att se plattformar så som GigStep, (www.gigstep.se)där det erbjuds just gig och att jobba som giggare. Men vad handlar det hela om egentligen? Jo, det handlar om att frångå de där traditionella anställningarna och istället jobba som konsult eller som projektanställd. 

Redan under 2017 så gjordes undersökningar som bland annat visade att runt 40 procent av arbetskraften i USA skulle komma att vara gig:are år 2020, det vill säga arbeta uppdragsbaserat antingen som konsulter, frilansare eller som projektanställda. 

Jobba på det sätt som passar dig

Från början var det mest frilansare som tog så kallade gig, men idag är det vem som helst som vill testa på att jobba på annat sätt än det traditionella som kan göra det. Det är bara att signa in dig på en plattform som till exempelvis GigStep och hitta jobb eller uppdrag som passar dig. Det går att vara helt frilans, så väl som det går utmärkt att ta dig an korta eller långa uppdrag om det är vad du föredrar. 

Det är ett smart sätt att kunna testa på en ny karriär eller en ny miljö. Det kan vara foten in i ett företag så väl som det kan vara ett sätt att hitta vad du verkligen vill göra inom arbetslivet. Det är helt enkelt det nya sättet att jobba på!

23 Jan 2023

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: