Uttrycka sig med fotografering

fotograf

Fotografering är ett bra sätt att kunna uttrycka sig på. Det eftersom man med bilder kan säga så mycket. Det finns de som är extremt duktiga på detta. En bra fotokonstnär vet hur man gör för att förmedla något med sina bilder. 

Fotografera känslor, inte saker

I princip vad som helst kan så klart vara ett motiv, men du ska inte otografera motivet bara för att det finns tillgängligt. Ditt motiv blir då ett meningslöst objekt i din bild och ditt fotograferande blir statiskt och tråkigt. Kolla de bilder som finns på Fotografiska. De förmedlar mer av sina bilder. Det är bra att lägga en tanke bakom varför du tar kort på något. Jagar du motiv så blir det lätt så att bilderna saknar känslor och budskap. 

Vad det än är för motiv som ska fotograferas så är det bra att slutar tänka på motivet som ett fysiskt objekt och istället fundera på vad du kan förmedla för känsla genom objektet. Det behöver inte vara konkreta känslor som glädje eller rädsla utan kan vara  mer subtilt än så. Det kan handla om en ren känsla. Kanske vill du få betraktaren att fundera på historien bakom bilden, även om du själv inte känner till den.

Ditt mål bör vara att ta bilder som väcker ett intresse hos dem som tittar på dem. Så för att bli en duktig fotograf så ska man sluta fotografera saker bara för att de finns där. 

 

 

 

 

11 Oct 2019

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: