Utmaningen att välja rätt extraljus till fordonet

Upplever du att ljuset på ditt fordon inte lyser tillräckligt? Marknaden för både arbetsbelysning och fordonsbelysning är en enda stor djungel och att hitta bra belysning är lättare sagt än gjort. Hos svenska led återförsäljaren LG finner du ett brett sortiment av extraljus samt led ramp extraljus med Cree dioder. Att investera i god kvalitativ fordonsbelysning är kostsamt men desto mer värt på sikt. En förare som befinner sig ute på krokiga vägar nattetid är i stort behov av god belysning som lyser upp hela vägbanan. Det handlar i första hand om säkerhet för både föraren och övriga bilister runt om.

Dålig räckvidd gäller alla ramper?

Led ramper är generellt sätt betydligt sämre på att lysa upp vägbanan på längre distanser, och budget ramper lider framförallt av detta problem. Dyrare premium produkter utnyttjar speciella optiska lösningar som tagit många år att utveckla vilket också är en av anledningarna till den höga prislappen. Budget lampor är naturligtvis billigare och ibland kan det skilja flera tusenlappar mellan två extraljus med likartade egenskaper. Om man väljer en budget lampa så bör man ha i åtanke att det faktiskt kan bli betydligt mer kostsamt i längden då lampan troligtvis går sönder efter något år.

Ramp eller traditionellt extraljus?

Traditionella extraljus har i många avseenden en bättre räckvidd än ramper med den nackdel att de tar upp mer plats på fordonet. På många personbilar och lastbilar skapar detta stora problem då det begränsar antalet lampor som går att montera. En del bilister undviker att montera extraljus då de anser att de är klumpa och förstör bilens utseende. Att välja extraljus är som tidigare nämnt inte det lättaste valet. Är man ute efter ett komplett ljus som ger en både god bredd och räckvidd så är rampen värd att satsa på. Är man endast intresserad av räckvidd utan att att lägga vikt på bilens utseende så är extraljus det självklara valet.

26 Aug 2016

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: