Spara till det du drömmer om

Det är inte alltid lätt med det ekonomiska som privatperson. För företag finns ju det revisorer som de hos Dillon. Som privatperson får man sköta allt sånt själv. Om du har en viss dröm om att göra något, det kan vara en resa, eller något du vill kunna köpa, ja då är det bra att börja spara till detta!

Börja med att bestämma vad för summa du ska spara. Då har du ett mål att nå så att säga. Det gör att du då kan sätta upp delmål för ditt sparande och det ger dig bra koll på hur mycket du måste lägga undan per månad för att nå din dröm inom en viss tid.

Du bör även se över din ekonomi, för att ha koll på vad du spenderar pengarna på nu. Du kanske kan börja dra ner på vissa saker?

Gör det enklare att spara

När du kollat över vad det är du lägger dina pengar på kommer du troligtvis upptäcka att alla de där små utgifterna i slutet av månaden blir ganska stor som klumpsumma. Varje krona du sparar tar ju dig faktiskt ett steg närmre ditt mål. Så undvik att småhandla onödiga saker.

Även de stora utgifterna kan vara värda att se över. Du kanske kan byta till ett billigare boende, sluta röka, börja på ett billigare gym och så vidare. 

Ju mer du drar in på annat, ju mer kan du spara till din dröm.

24 Sep 2021

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: