Snittrosor - så här gör du

Rosor av bra kvalitet kan stå fint i en vas i upp till 10-14 dagar. Du som vill ha rosor som håller längre än så, du kan testa evighetsrosor i lyxiga blomboxar. Om det är en bukett med rosor, så ska jag ge dig tips på hur du gör för att lyckas med dem.

Det du ska börja med då du fått hem dina rosor, det är att göra nya snittytor med en vass kniv.  Undvik att klippa med sax, det täpper bara till  silrören och blommorna får då inte i sig vattnet på bra sätt. 

Låt inga av bladen hamna under i vattnet, samt se alltid till att använda dig av en vas som är ren. Se även till att hälla näringspåsen i vattnet.

Placera buketten på ett passande ställe men inte för nära ett fruktfat eftersom frukt utsöndrar ett ämne som heter etylengas, det är en mognads gas som gör att dina blommor vissnar fortare.

Kul fakta om rosor

Rosor har odlats i flera tusen år och de finns även avbildade i kungagravar från 3000-talet f Kr.

Rosor har alltid ansetts vara de förnämsta av blommor och har betytt mycket både i religion och politik, i kärlek och litteratur.

Idag finns fler sorter än någonsin som alla är hybrider. Rosor kom tidigt till Europa, men inte förrän i slutet av 1700-talet började man att förädla dem, få fram nya sorter. De rosor du köper i butik kommer i regel från Kenya, Ecuador eller Colombia.

16 Sep 2022

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: