Skillnaden mellan hem- och villaförsäkringar?

Att ha sin bostad försäkrad är mycket viktigt. Men kanske du blir förvirrad när det är dags att teckna försäkring. Det finns ju olika begrepp så som hemförsäkring, villaförsäkring och villahemförsäkring. Man kan säga att en hemförsäkring, det är något som alla behöver ha, om man bor i en bostad av något slag. Det spelar ingen roll om det är en hyresrätt, en bostadsrätt eller en villa. Hemförsäkring tecknar man för själva hushållet och det gäller alla personer som är skrivna på den adressen.

Villaförsäkring

En villaförsäkring är en försäkring som ibland även kallas för husförsäkring. Detta är något som man ska teckna utöver en vanlig hemförsäkring. Denna försäkring täcker de skador som så att säga är unika för den boendeformen. En del försäkringsbolag bakar samman hemförsäkring med villaförsäkring och kallar det då villahemförsäkring eller hus och hemförsäkring.

Det allra vanligaste är att man tecknar både hemförsäkring och villaförsäkring hos samma försäkringsbolag. Dock går det att teckna hos två olika om det är vad du önskar. Det är ingen lag som säger att du måste ha en villaförsäkring eller hemförsäkring, men det är ett bra skydd för dig och ditt hem. 

Jämför villaförsäkring

Jämför villaförsäkring när du ska teckna det. Det så att du får en bra försäkring som täcker det du vill det ska täcka, samt att du är nöjd med kostnaden så att säga. Den ska täcka dina behov samt att du ska känna dig nöjd med vad som ingår. Ibland kan du få rabatt hos bolag om du tecknar flera försäkringar hos dem. 

16 Feb 2020

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: