Så gör du en bra flyttstädning av bostaden

Är det dags att göra en flyttstädning? Det bästa är att göra den då du flyttat ut, så att det inte finns några saker kvar. Det underlättar att städa om alla ytor är tomma. Det du kan lämna kvar i bostaden är rengöringsmedel, dammsugare och tillbehör du kan behöva. Ha även kvar hammare, skruvmejsel, samt en stege eller pall, så att du når överallt. När du ska göra en flyttstädning så gäller det att vara noggrann. Avsätt minst en dag. Sedan beror det så klart på hur stor bostaden är. Ett helt hus tar ju längre tid än vad en etta gör. 

Städa ett rum i taget

När du ska börja städa, se till att inte göra lite här och där, för då blir det ingen ordning. Fokusera på ett rum i taget och se till att använda en checklista. Det finns oftast att få tag på via din hyresvärd, så väl som att det finns en massa sådana att hämta på nätet. Genom att städa ett rum i taget, så vet du att allt är klart så snart du stängt dörren till det rummet. Ge extra kärlek och fokus på badrummet och köket. De rummen har ofta lite mer att städa än de andra. Glöm inte heller bort att städa ur förrådet, på balkongen och så vidare. Dessutom ska alla fönster putsas, både insida och utsida.

Anlita hjälp

För dig som inte har tid, eller känner att du inte fixar att städa på egen hand vid flytt, du kan anlita flyttstädning i Malmö. På Jourstäd kan du boka in en tid. 

19 Aug 2020

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: