Naturliga sätt att öka ditt testosteron på

Trög sexlust är oftast det som de flesta förknippar med lågt testosteron. Även om det är ett nog så frustrerande symptom så är det kanske inte den enda anledniingen till att du kanske vill höja dina testosteronnivåer. Ett snabbt sätt att göra det på, det är att använda ett tillskott, läs mer om det på Testosteron.se. Men det finns även naturliga sätt att göra det på.

Det är helt naturligt att testosteronnivåerna minskar med tiden. Faktum är att nästan hälften av män över 80 år har lågt testosteron. Men yngre män kan också ha problem med symtom på lågt testosteron - särskilt de som är överviktiga eller har vissa underliggande hälsotillstånd, som diabetes och sömnapné.

Saker du kan göra för att öka upp ditt testosteron 

Även om det finns behandlingar för lågt testosteron, föredrar många män att börja med att göra de hälsosamma livsstilsförändringar som naturligt kan förbättra deras testosteronnivåer. Ett bra sätt att börja på är att se över vad du äter. En hälsosam kost kan påverka dina testosteronnivåer på ett bra sätt. Är du överviktigt kan det vara god idé att gå ner i vikt.

Att träna är även det bra att göra. Träning i allmänhet kan hjälpa dig att gå ner i vikt och/eller behålla en hälsosam vikt. Eftersom övervikt kan bidra till låga testosteronnivåer så är det bra att försöka bli av med den. Kombinera gärna konditionsträning med styrketräning.

Sömn är också det viktigt! Det mesta av testosteronfrisättningen sker medan du sover, vilket innebär att sömn har en direkt effekt på dina testosteronnivåer. Du bör även stressa mindre, då det prevcis som sömn påverkar hela ditt välbefinnande - inklusive dina testosteronnivåer.

 

 

24 Mar 2023

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: