När du ska sälja bilen

En del tänker att det är rätt krångligt detta med att sälja bilen, men det behöver det inte vara. Det du ska fundera på är om du ska sälja den privat eller om du vill sälja den till en bilhandlare som till exempelvis fordonskoparna.se

Sälja bilen privat

Om du ska sälja bilen privat, så är det oftast Blocket eller andra annonssajter som gäller. Du behöver då tänka på ett par saker. Bland annat bör du se till att göra klart bilen för försäljning. Det kan vara bra att tvätta den och även göra rent insidan på den. Se till att ta bra bilder på både exteriör och interiör. Var även noggrann i din annonstext. 

När du får en köpare till bilen så vill de ofta provköra och de ska de ha möjlighet till. Be om legitimation och åk gärna med i bilen.

Om det blir affär se till att göra ett ägarbyte. Det gör du enklast hos Transportstyrelsen, antingen på nätet eller i appen med Bank-ID.

Sälja bilen till en bilhandlare

Du kan även välja att sälja din bil till en bilhandlare. Det är riktigt enkelt att göra på det viset. Det finns lite olika sätt att göra det på. Du kan byta in den och få avdrag för en ny bil hos en bilhandlare. Sedan finns det de som bara köper bilar, snabbt och billigt, som till exempelvis Fordonsköparna. Du får då en värdering på nätet. 

18 May 2023

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: