När är det dags för läsglasögon?

läsglasögon

Har du börjat få svårt att se texten när du löser korsord, läser bok eller kollar på mobilen? Det kan vara så att din syn har börjat försämras, och att det kanske är dags för dig att ge dig ut på jakt efter ett par snygga läsglasögon. Läsglasögon är inte ovanligt att hitta lite överallt, då det finns sådana på bensinmackar, mataffärer och så vidare. Det är lite billigare läsglasögon  med en lägre styrka (vanligtvis upp till +3,5) och har samma styrka på båda glasen. Det kan dock göra så att du överanstränger dina ögon mer, även om det känns som att du ser bättre. Det är alltid allra bäst att oka in en synundersökning, så att du vet vad för styrka du behöver på just dina läsglasögon. Du kan behöva olika på båda ögonen.

Olika typer av läsglasögon

Den vanligaste typen av läsglasögon är anpassade så att du ska kunna se bättre på ungefär 40 cm avstånd, för att du enklare ska kunna läsa en bok, titta på en skärm eller liknande aktiviteter. Men det finns även andra varianter. Är det så att du vill titta på tv på längre avstånd eller kanske arbetar från din dator så kan det vara bättre med progressiva läsglasögon

Utöver det så finns det fotokromatiska glas och extra starka läsglasögon. Det finns även så kallade terminalglasögon, som är för att kunna jobba vid en dator.

Så för att hitta rätt sorts läsglasögon, boka en tid hos optikern.

19 Oct 2019

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: