Mysbelysning på altanen

Levande ljus på bordet en vinterkväll är jättemysigt, och att tända en eldkorg ute i trädgården kan höja den mysiga stämningen ytterligare några snäpp. Men ibland vill ha en mer beständig form av belysning, och att då sätta upp mysbelysning på altanen kan vara ett bra alternativ. Men hur gör man?

Jag pratade med en elektriker i Lund om just detta. Det visade sig att jag inte får lov att sätta upp utomhusbelysning på egen hand hemma. Det är till och med olagligt sade han. Det jag får göra är att sätta upp tillfälliga saker som ljusslingor eller batteridrivna lampor men så fort det handlar om permanent belysning utomhus så krävs en behörig elektriker. 

Men planera det får man

Man kan, om man vet exakt vad man pysslar mer, dra fram alla kablar och sätta upp alla lampor men utan att koppla in det i elskåpet. Sedan ber man en elektriker kontrollera jobbet och sedan göra själva inkopplingen. 

Man kan också planera sin belysning i förväg och ha en färdig plan när elektrikern kommer, ifall man inte känner sig trygg med att dra kablar och skruva fast belysning. Själv är jag nog den typen som tar det säkra före det osäkra så jag kommer att rita upp exakt hur jag vill att det ska se ut och sedan köpa hem allt material. Sedan får en elektriker göra jobbet åt mig. Då vet jag att det blir rätt och att det inte blir farligt. 

17 Jan 2022

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: