Matcha med mindfulness och bli mer medveten om nuet

Min blogg har ju ett fokus på att man ska leva sitt liv till max och att kunna finna glädje i det lilla. Ett sätt att hitta lyckan är att satsa på mindfulness och bli mer medveten om hur man ska leva i nuet. Mindfulness är en meditationsteknik som man kan använda sig av. Mindfulness handlar om att kunna fokusera på att vara medveten om sig själv samt att det som finns just nu, att man är i nuet. Dessutom är denna metod bra för att minska stress, ångest, nedstämdhet med mera. Man kan bli lyckligare med hjälp av minsfulness!

Få bättre hälsa med mindfulness

I denna artikel från 1177.se kan du läsa mer om vad mindfulness kan göra när det kommer till att förbättra hälsan. Många som har en stressad vardag eller känner oro och ångest kan med hjälp av denna metod ta sig ur det. Det finns de som inom sjukvården jobbar just med mindfulness.

Du kan jobba med mindfulness

Är det kanske så att du redan haft kontakt med mindfulness och vill vägleda andra inom detta så kan du gå en instruktörsutbildning inom det. Det gör att du kan leda andra eller att du kan använda dig av det inom ditt yrke. Det är flera yrken som kan ha nytta av detta så som sjuksköterska, hälsopedagog, sjukgymnast, lärare eller terapeut. Metoderna fungerar bra som sagt inom yrken men även om du bara vill ha kurser inom detta ämne. 

14 Feb 2019

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: