Libanesiska bröllopstraditioner

När det kommer till lyxiga bröllop tar det libanesiska folket täten. Deras bröllop är kulturellt rika eftersom de kombinerar mellanöstern och afrikansk kultur.

Libanon är hem för en levande och mångsidig kultur, med intressanta och unika bröllopstraditioner som gått i arv genom generationer. Libanesiska bröllop är kända för sina färgstarka och festliga firanden, fulla av ritualer och högtider utformade för att föra familjer samman.

Dessa libanesiska traditioner kan variera från region till region, men många kärnkomponenter förblir desamma. Från hennaceremonin till bröllopsceremonin till den goda libanesiska maten är varje aspekt av ett libanesiskt bröllop fylld med symbolik och mening djupt rotad i kulturen. Vill du äta libanesiskt i Sverige, kolla då in www.laziza.se

Firande före bröllopet

I de flesta kulturer i Afrika och Mellanöstern är bröllop jublande och extravaganta och libaneserna är inte annorlunda. Det påkostade firandet börjar långt innan bröllopet, med förbröllopsfester och henna. Innan den faktiska stora dagen firar båda familjerna individuellt i dagar med att äta, dricka och dansa.

Familjemedlemmar brukar vara värd för en hennafest på tröskeln till ett libanesiskt bröllop. En släkting i familjen målar utarbetade mönster på libanesiska par med henna. Målningen symboliserar lycka och lycka i deras förening.

Bröllopet

Bröllopet i sig är viktigt. Dagen före får bruden en extravagant present, oftast i form av smycken. Klänningen i sig är även den viktigt och bruden behandlas som en prinsessa. 

Sprudlande grupper av musiker och dansare leder processionen från brudparets hem till lokalen. Denna procession är känd som Zaffe. Processionen inkluderar zaffe-dansare, musiker och män som bär flammande svärd.

Extravagansen sparas inte på när det kommer till bröllopstårtan. Libanesiska bröllop har enorma tårtor som kan vara så höga som nio våningar. Utskärningen av tårtvigselceremonin är stor, utstuderad och färgstark. Det börjar med fyrverkerier som lyser upp hela receptionen. Både bruden och brudgummen hjälper varandra att skära tårtan genom att lägga händerna ovanpå varandra.

15 Mar 2023

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: