Kul med luftgevär

Luftgevär och luftpistoler är vapen där kulan man skjuter iväg slungas med hjälp av luft. Vem lekte inte med soft air guns som små? Bland mig och mina vänner fanns inget roligare! Hur mycket mamma än varnade och höll låda om att de kunde vara väldigt farliga så visste ju vi att så länga man undvek extra känsliga kroppsdelar så fick man på sin höjd ett litet blåmärke av skotten. De små plastkulorna i blått, gult och rosa var trots allt ganska harmlösa.

Luftgevär och måltavla i trädgården är lagom nivå

Jag har alltid tyckt om att skjuta och saknar det faktiskt. Så började jag fundera på att kanske ta vapenlicens - gå en riktig utbildning alltså! Men så känns det samtidigt kanske lite löjligt. Så kom jag att tänka på luftgevär! Min morfar hade luftgevär och små måltavlor i trädgården och de fick vi testa när vi besökte honom. Det var ju också sjukt roligt! Man kanske skulle ta och köpa sig ett luftgevär, en liten låda med små skott och en måltavla och laja med det? Det är ungefär på den nivån jag känner att jag befinner mig. 

Det finns ju luftgevär med väldigt olika kaliber men jag snackar alltså om väldigt lågkalibrerade luftgevär avsedda för just måltavlor och typ lerduvor. Trots mitt stora skytteintresse så skulle jag aldrig vilja döda ett djur med mitt gevär. Därför går jaktutbildning också genast bort.

16 May 2019

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: