Kan man göra eget snus?

Sugen på att göra eget snus? Vi berättar mer om vad du behöver och hur du gör. Men innan du sätter igång så ställ dig frågan: Är det värt allt jobb när det finns billigt snus på nätet? Det lönar sig nämligen sällan att göra sitt eget snus om man börjar räkna med både tid, elektricitet och inköp av material. 

Det är helt lagligt att göra eget snus, så länge du inte säljer! 

Detta behöver du

Det första du behöver skaffa är råtobak, det är grunden i allt snus som tillverkas. Det finns att köpa på nätet och du kan få det hemlevererat. Sen behöver du salt, vatten, glycerol, natriumkarbonat och arom om du tänkt smaksätta ditt snus. Alla saker är enkla att få tag i och det går även att köpa en färdig sats. 

Gör så här

Koka upp 1 liter vatten med 100 gram salt och se till att det löser upp sig ordentligt. Låt sedan svalna till cirka 50 grader. Blanda sedan råtobak (1 kg) med det varma vattnet. Använd gärna en elvisp. Stoppa sen i blandningen i ugnen i tätt förslutna burkar i 24 timmar på 90 grader. 

Efter 24 timmar, koka upp 6 dl vatten och blanda i 100 gram natriumkarbonat. Bland med tobaksröran igen och tillbaka in i ugnen i de täta burkarna, nu i 12 timmar. 

Ta sen ut blandningen och låt den svalna och bland sen i glycerin, 60 gram, och du kan använda elvispen igen om du vill. Du kan också smaksätta nu. 

Låt sen stå i kylen i en vecka för att mogna. 

24 May 2023

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: