Hur funkar en åtelkamera?

åtelkamera

Åtelkamera är en kamera som fungerar som så att den ställs upp på en plats, och sedan tar den bilder då det rör sig framför den. Det är i alla fall en enkel förklaring av vad åtelkameror gör. Åtelkameran sätt upp så att man kan få fina naturbilder på olika djur. 

Något som en del gör, det är att lägga ut åtel och sedan ställa en åtelkamera vid samma plats. Åtel är samma sak som föda, som lagst ut av människor i syfte att locka eller göda vilda djur. Ett syfte att placera åtel kan vara att man ska jaga, men det är även en term som används när man stödutfodrar rovdjur, och man gör det bland annat för att främja beståndet av rovfåglar. Stödutfodring till andra djur som inte är rovdjur, det heter inte åtel, utan kallas foderplats.

Nästan som en vanlig kamera

Du kan köpa åtelkamera på Prylstaden. Det finns olika varianter, men de allra flesta fungerar på samma sätt. Den fungerar ungefär som en vanlig kamera. I alla fall när den tar bilder. Det som är speciellt med åtelkameran är att den har en inbyggd IR-lampa för nattbilder, och det gör då att det blir svartvita bilder. En åtelkamera kan vara så att du ska ställa in tiden på kameran när den ska ta kort. Sedan finns det de som tar bilder när ett djur rör sig framför dem. Övrig tid är kameran inaktiv så att den sparar på sina batterier. 

23 Feb 2020

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: