Hur blir man av med stubben?

I vår trädgård hade vi flera träd som vi sågade ner förra året. Nu så finns det kvar några stubbar i gräsmattan. I början tyckte jag att de var lite snygga och kompletterade trädgården på ett fint sätt men nu har jag nog tänkt om. Stubbarna ska bort! Men hur gör man? Jag har letat lite på nätet och hittat ett företag som utför stubbfräsning i Nacka och de jobbar över Stockholmsområdet verkar det som. 

Men först vill jag nog undersöka om det går att göra på egen hand, utan att de behöver köra in maskiner på gräset. Det jag har hittat är:

  • Hugga med yxa
  • Dra loss med bil
  • Borra hål och hälla i ett medel

Låter rätt jobbigt

Att stå med en yxa och hugga tills stubbarna är borta känns som ett evighetsjobb. Att dra loss dem med bilen låter som ett recept på att något ska gå fel - stubbe i bakrutan, trasig dragkrok eller en stubbe in i huset är ju aldrig bra. Borra och hälla i ett medel är kanske ett alternativ men det verkar som om det ska verka ganska länge innan stubben är borta.

Så det blir nog ändå att ringa de som utför stubbfräsning och be dem komma hit. De maler ner den med en klinga så det bara blir sågspån kvar och det verkar som om det går snabbt också. Nån timme eller två har jag hört och kommer de innan tjälen gått ur helt så kommer nog gräsmattan klara sig fint den också.

12 Feb 2022

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: