Flyttmånad

Januari är flyttmånaden nummer ett. Det är så här i början av året vi föredrar att börja om på nytt, i ett nytt hem, i ett nytt kontor eller i någon annan form av arbetslokal. Januari är månaden då man får börja om i största allmänhet. Det är ny vecka, ny månad och nytt år - och möjligheterna känns plötsligt fler. Även om detta bara är ett verk av vår tidsuppfattning och överenskommelsen vi har gällande tiden som koncept, så är det ett kraftfullt verktyg. Själv flyttade jag i januari förra året och i mitt organisatoriska sinne kändes det helt rätt. 

Flytt med firma vs. själv

När jag flyttade sist så valde jag att anlita en flyttfirma i Göteborg som jag blivit rekommenderad av en vän. Det var första gången som jag använde en flyttfirma för en bohagsflytt i Göteborg, även om jag har varit med om att arbetsplatser har flyttat med hjälp av flyttbolag. Det var, minst sagt, en ny erfarenhet - och en mycket positiv sådan! 

Jag hade kanske tur med val av flyttfirma, eller så är alla flyttfirmor fantastiska. Flytthjälp går inte att jämföra med att (försöka) rodda med allting själv och man kan själv välja vad exakt man önskar hjälp med och vad man hellre gör själv. Jag hade inte särskilt stort bohag så jag kunde välja deras "lilla paket" och valde även att låta dem flyttstäda åt mig. Packningen skötte jag själv (efter deras briljanta packråd) och det var slitigt nog, haha.

Kort sagt så är mitt goda råd att om du står inför en flytt denna populära flyttmånad så kosta på dig flytthjälp! Det är så värt det.

29 Jan 2019

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: