Det är bra att ha koll på saker och ting

När man är liten så har man allt som oftast ett drömyrke, som man vill bli när man blir stor. Sedan är det inte alltid det är säkert det blir så. En del saker är kanske inte möjliga ens. Jag drömde om att bli astronaut när jag var liten, men sedan utbildade jag mig till något helt annat. Det är ju just det där, att utbilda sig. Det är viktigt att göra det, oavsett vilken yrkesinriktning man tar. Sedan är det ju som så att när man väl har utbildat sig så tar det inte alltid slut där. Vissa yrken kräver att man ständigt uppdaterar sina kunskaper, så att man hela tiden har koll på saker och ting. Håller man på med heta arbeten till exempel, som svetsare eller andra saker som alstrar eld, så måste man vart femte år certifiera sig. Det så att man hela tiden har nya kunskaper om det. 

Bra sätt att undvika olyckor

Många olyckor som händer i arbetet hade kunnat förhindras om personalen har rätt kunskaper. En del missar detta med att hela tiden uppdatera sina kunskaper. Därför tycker jag det är bra med de yrken där det krävs ett certifikat och att de faktiskt har en tidsbegränsning så att man måste gå en ny utbildning för att förnya det. Precis så är det ju som jag sa med heta arbeten. Men det gäller även abdra yrken. Det är bra med certifieringar för då vet man att personen i fråga har rätt kunskaper.

11 Apr 2018

Man ska ha höga krav på sin tillvaro; leva sitt liv till max. Men att kunna finna glädje i det lilla; i sakerna man lätt tar för givna, det är först då man faktiskt kan bli lycklig. Sträva uppåt men ta dig tid att njuta av utsikten längs vägen.

Man är sin egen lyckas smed, som ordspråket påpekar så förträffligt.

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: